Internet is essentieel voor missie kerk

De kerk ontdekt steeds meer en meer het nut van internet in hun missie. Een missie die bestaat uit het verkondigen van Christus, en het bereiken en helpen van mensen in nood. Helaas worstelen veel kerken en gemeenten met de techniek en de bijbehorende budgetten. kerkSPOT kan u hierin actief tot steun zijn

Kerken en gemeenten hebben een boodschap, een boodschap van hoop, heelheid en kracht. Deze boodschap moet gecommuniceerd worden ook online. Veel kerken zien ook steeds meer het nut in van internet hierin. Wanneer een kerk online gaat communiceren krijgt ze te maken met twee verschillende "doelgroepen". Enerzijds heb je de leden van de gemeente, iedereen moet op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de gemeente. Wanneer zijn er (speciale) diensten, studies en andere evenementen. Sommige gemeentes houden elkaar ook op de hoogte van elkaar, zijn er geboortes geweest, zijn er gebedsoproepen, of is er misschien iemand die hulp nodig heeft.

Aan de andere kant heb je ook de mensen buiten de gemeente, mensen die Jezus misschien nog niet kennen, en dát is uiteindelijk de groep waarvoor de gemeente hier geplaatst is. De gemeente moet ook aan hen een boodschap brengen, maar ook vertellen waar de kerk te vinden is, hoe het er aan toe gaat, wat men kan verwachten als iemand op bezoek komt om op die manier alle eventuele drempels weg te nemen. Want uiteindelijk gaat het er om dat we mensen kunnen bereiken met die mooie boodschap.

Internet is hier een uitstekend middel voor maar zoals gezegd vergt dit wel enige technische kennis. Een website moet zowel opgebouwd als onderhouden worden, en vergt in de toekomst misschien zelfs uitbreidingen. De meeste kerken en gemeenten zijn hier niet op toegerust, zij zijn er immers om goed nieuws te verspreiden en zich in te zetten voor mensen met nood. Maar niet om zich te bekwamen in alle mogelijke middelen die er zijn. Als gevolg daarvan moet de bouw ervan vaak uitbesteed worden, en hierbij loopt men vaak tegen bepaalde vereiste budgetten aan. Budgetten die men, zeker in deze tijd, veel liever direct inzet voor de missie: het helpen van de minderbedeelden en het bereiken van verlorenen.

kerkSPOT komt hierin tot hulp, want het moet niet zo zijn dat het licht dat de gemeente van Christus bezit online verborgen moet blijven door budgetaire of technische beperkingen. Daarom is er een webapplicatie ontwikkeld waar alle kerken en gemeenten van Nederland gebruik van kunnen maken. Een professionele online omgeving waar men zich op kan abonneren voor slechts een fractie van de kosten die normaal gesproken bij webdevelopment komt kijken. De webapplicatie is zo opgezet dat wanneer iemand met een tekstverwerker overweg kan, hij/zij ook een kerkSPOT account moet kunnen beheren. De kerk hoeft alleen zorg te dragen voor een redactie met een hart voor de missie, kerkSPOT zorgt voor de technische omlijsting waardoor zowel techniek als budget geen belemmering meer hoeft te zijn.

« Bekijk alle blogs

 

Aanbevelingen