kerkSPOT BLOG

Diverse artikelen rondom Communicatie, Administratie & Organisatie in de kerk. 
Raak geïnspireerd over wat de juiste software voor uw kerk of missionaire organisatie kan betekenen.

Interview met Shelley

Vijf jaar geleden werkten we nog met allerlei losse systemen. We hadden iets voor de website, voor nieuwsbrieven, ledenadministratie, intranet en we gebruikten whatsapp om snel berichtjes te delen. En voor een hoop zaken was nog geen oplossing. Dat hele systeem draaide toen op de schouders van 1 persoon wat zorgde voor een hoop instabiliteit en onrust. Want was als die ene persoon zou wegvallen? Om die reden is Rafaël Amersfoort toen op zoek gegaan naar een andere oplossing.

Interview met Eduard

“Het is belangrijk dat we als kerk onze zaken goed op orde hebben, ook op digitaal gebied. We liggen als bruid van Christus onder de loep van de wereld en zijn met alles wat we doen een ambassadeur van de Allerhoogste. Sterker nog, voor veel mensen zijn wij de enige Bijbel die ze ooit gelezen hebben”, stelt Eduard Wustenveld. Dit jaar bestaat zijn initiatief kerkSPOT tien jaar. “Tegenwoordig mogen we met een klein team zo’n tweehonderd kerken ondersteunen in hun dagelijkse werk”, zo vertelt hij in gesprek met Cvandaag.

Digitaal gemeenteleven via kerkSPOT

De Marekerkgemeente maakt sinds enige tijd gebruik van kerkSPOT als programma waarop de website draait én als digitaal ledenplatform. In dit interview legt Wiebe Glastra, diaken van de Marekerk en webbeheerder van www.marekerk.nl, uit hoe en waarom de Marekerk kerkSPOT gebruikt.

AVG problemen door ongeldigheid Privacy Shield

Sinds 16 juli 2020 is het EU-VS Privacy Shield ongeldig verklaard. Het Europese hof heeft bepaald dat de persoonsgegevens niet voldoende beschermd zijn. Dat heeft grote gevolgen voor veel kerken en missionaire organisaties. Dit omdat het niet meer is toegestaan om persoonsgegevens op te slaan op Amerikaanse servers (denk aan Mailchimp, Planning Center Online of het Life.Church netwerk). Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand en wat zijn de gevolgen voor u als kerk of missionaire organisatie?

Internet is essentieel voor missie kerk

De kerk ontdekt steeds meer en meer het nut van internet in hun missie. Een missie die bestaat uit het verkondigen van Christus, en het bereiken en helpen van mensen in nood. Helaas worstelen veel kerken en gemeenten met de techniek en de bijbehorende budgetten. kerkSPOT kan u hierin actief tot steun zijn

Cvandaag interview met Eduard

kerkSPOT is sinds hun begin in 2013 begonnen puur op het gebied van online communicatie. Al snel werd duidelijk dat er meer concrete behoeften waren waarin hulp geboden kon worden. Daarom is er al na het eerste jaar in samenwerking met enkele gemeenten een pilot gestart om de diensten uit te breiden. Maar wat beweegt Eduard, de oprichter van kerkSPOT, nou eigenlijk? Hoe is het gekomen dat hij dit werk is gaan doen en wat is het doel van kerkSPOT?