kerkSPOT BLOG

Diverse artikelen rondom Communicatie, Administratie & Organisatie in de kerk. 
Raak geïnspireerd over wat de juiste software voor uw kerk of missionaire organisatie kan betekenen.

Digitaal gemeenteleven via kerkSPOT
De Marekerkgemeente maakt sinds enige tijd gebruik van kerkSPOT als programma waarop de website draait én als digitaal ledenplatform. In dit interview legt Wiebe Glastra, diaken van de Marekerk en webbeheerder van www.marekerk.nl, uit hoe en waarom de Marekerk kerkSPOT gebruikt.
AVG problemen door ongeldigheid Privacy Shield
Sinds 16 juli 2020 is het EU-VS Privacy Shield ongeldig verklaard. Het Europese hof heeft bepaald dat de persoonsgegevens niet voldoende beschermd zijn. Dat heeft grote gevolgen voor veel kerken en missionaire organisaties. Dit omdat het niet meer is toegestaan om persoonsgegevens op te slaan op Amerikaanse servers (denk aan Mailchimp, Planning Center Online of het Life.Church netwerk). Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand en wat zijn de gevolgen voor u als kerk of missionaire organisatie?
Internet is essentieel voor missie kerk
De kerk ontdekt steeds meer en meer het nut van internet in hun missie. Een missie die bestaat uit het verkondigen van Christus, en het bereiken en helpen van mensen in nood. Helaas worstelen veel kerken en gemeenten met de techniek en de bijbehorende budgetten. kerkSPOT kan u hierin actief tot steun zijn
Cvandaag interview met Eduard
kerkSPOT is sinds hun begin in 2013 begonnen puur op het gebied van online communicatie. Al snel werd duidelijk dat er meer concrete behoeften waren waarin hulp geboden kon worden. Daarom is er al na het eerste jaar in samenwerking met enkele gemeenten een pilot gestart om de diensten uit te breiden. Maar wat beweegt Eduard, de oprichter van kerkSPOT, nou eigenlijk? Hoe is het gekomen dat hij dit werk is gaan doen en wat is het doel van kerkSPOT?