Het ontstaan van kerkSPOT

In den beginne ...

Het idee van kerkSPOT is ontstaan vanuit een verlangen in het hart van oprichter Eduard Wustenveld. Hij was dag in dag uit aan het werk, maar merkte dat hij niet het verschil kon maken die hij wilde zien. Door zijn relatie met God is door de jaren heen de overtuiging ontstaan dat we de wereld, als goede rentmeesters, een stukje mooier moeten achterlaten dan we hem aangetroffen hebben. En zo begon een zoektocht naar de grote vraag: Hoe geef ik daar handen en voeten aan?

Het hart van Eduard begon altijd al sneller te kloppen wanneer mensen in aanraking komen met Jezus. Door zo'n ontmoeting vinden mensen vrijheid, komen tot bloei en levens worden positief verandert. Om de wereld mooier te maken moet er dus meer van Jezus (te zien) zijn. Maar Eduard was een ICT-er, een conceptueel denker en geen theoloog of geestelijke. En hij wist ook dat we onze talenten niet zomaar ontvangen hebben. Maar hoe moesten de puzzelstukjes verbonden worden?

Eduard werkte al jaren als internet pionier waar hij continue oplossingen moest bedenken en ontwikkelen om bepaalde zaken efficiënter in te richten voor bedrijven en organisaties. Via vrijwilligerswerk voor Teen Challenge kwam hij in aanraking met verschillende mensen uit allerlei kerken en gemeenten. Daar viel het op dat veel kerken moeite hadden met het fenomeen "online" en met hoe zaken technisch ingericht moesten worden. Hij zag mensen jongleren met allerlei losse bestanden en papieren en systemen waar nog weinig structuur in zat. Ook viel het op dat het voorkwam dat wanneer een vrijwilliger stopte er een hoop kennis en kunde verloren ging. Uiteindelijk gaat hierdoor een hoop tijd verloren, tijd die ook besteed kan worden aan de missie en aan gemeenschap met God. Allemaal zaken die al jaren het werkgebied van Eduard waren. De puzzelstukjes kwamen steeds dichterbij elkaar.

De gemeente is hier op aarde geroepen om een licht te zijn in de omgeving waar ze geplaatst is. Plotseling werd het duidelijk en werd kerkSPOT geboren en toegewijd aan het dienen van degene die al een verschil maken. Wat uiteindelijk tot de volgende missie heeft geleid: "kerkSPOT is opgericht om alle kerken en gemeenten van Nederland te dienen. Wij vereenvoudigen de dagelijkse werkzaamheden van de lokale kerk waardoor zijn zich meer kan richten op de essentie: het verspreiden van de boodschap en de hoop van Christus"

Ons team

Het kerkSPOT Team zet zich in om de kerk verder te helpen door hun dagelijkse werkzaamheden te vereenvoudigen en mee te denken in praktische uitdagingen waar men tegenaan loopt. Op die manier willen we de lokale gemeente op de best mogelijke manier ondersteunen. Klik op de onderstaande knop om kennis te maken met ons team!

Ontmoet het Team

Over de oprichter

Mag ik mezelf voorstellen? Mijn naam is Eduard Wustenveld, oprichter van kerkSPOT. Ik ben gelukkig getrouwd met Yvonne en trotse papa van Noah. M'n leven lang houd ik er al van om iets uit het niets te scheppen. Van pionieren, proberen, bouwen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Vanaf dat ik me kan herinneren ben ik met ICT bezig geweest. Toen leeftijdsgenootjes aan het knikkeren waren was ik op m'n kamertje bezig met programmeren van databases.

Ik voel me gezegend en gedragen dat ik tegenwoordig via kerkSPOT dit bijzondere werk mag voortzetten. Naarmate de tijd verstrijkt verwonder ik mij steeds meer over hoe goed God is en hoe Hij Zijn kinderen zegent en leidt. Het wandelen en ondernemen samen met God heeft gemaakt dat ik mezelf "Verwondernemer" ben gaan noemen. Omdat het zo ontzettend (ver)wonderlijk is hoe dingen kunnen lopen.

Het is mijn hoop en gebed dat iedere gemeenschap die ik door kerkSPOT mag dienen, door het gebruik hiervan, tot een nóg vollere bloei mag komen.