Crowdfunding

Effectief sponsors werven voor projecten

Crowdfunding is een term die de laatste jaren steeds vaker te horen is. Eigenlijk is het een heel ouderwets principe in een nieuw jasje. Crowdfunding betekent dat u met een grote groep mensen gezamenlijk een mooi project financiert. Voorheen werd vanaf de kansel, het podium of vanuit een kerkblad een oproep gedaan tot het doen van een gift, waarna er mensen gevonden werden die bereid waren bij te dragen aan het gemeenschappelijke doel.

Bied direct betaalmogelijkheden aan

Door techniek is het tegenwoordig mogelijk om zo'n oproep voor een veel groter publiek te doen. U kunt natuurlijk simpelweg een artikel op uw website plaatsen met de melding dat u sponsors zoekt voor een bepaald project en/of goed doel. Lezers worden op dat moment mogelijk getriggerd, maar hoeveel van hen gaat op een later moment echt over tot actie?

Met het onderdeel "Crowdfunding" binnen kerkSPOT koppelt u uw oproep direct aan de mogelijkheid van online betalen via iDeal. Hierdoor kunnen bezoekers die over uw project lezen direct overgaan tot actie en een duit in het digitale zakje doen. Daarnaast presenteert u met deze manier van fondsenwerving direct aan alle geïnteresseerden hoeveel van het benodigde bedrag inmiddels is gefinancierd. Op die manier stelt u zich als organisatie transparant op en kunt u zich gezamenlijk verheugen wanneer een project volledig gefinancierd is!

Maak uw nood en vraag dus kenbaar. Er zijn altijd mensen te vinden die graag bijdragen aan een goed doel. Maak zoveel projecten aan als u maar wilt en maak in uw communicatie uitingen uw crowdfund acties bekend. In de praktijk blijkt deze manier van fondsenwerving erg efficiënt te zijn en vinden de gevers het vaak erg fijn! Goed te weten is dat crowdfunding via kerkSPOT niets extra's kost. Dit ten opzichte van alle andere crowdfund initiatieven die altijd een bepaald percentage van het opgehaalde bedrag vragen als vergoeding voor de dienst