Digitaal collecteren

iDeal voor Kerken & Missionaire organisaties

iDeal is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Overal waar online betaald moet worden voor een product wordt de mogelijkheid geboden om dit direct online te doen. Kerken en gemeenten zijn weliswaar geen webshops, maar toch zijn er verschillende toepassingen te bedenken waarbij iDeal een nuttige toevoeging is voor kerken.

Giften

Eenvoudig online giften ontvangen

Een van deze toepassingen is het ontvangen van donaties. kerkSPOT biedt de mogelijkheid voor kerken om donaties en giften online via iDeal te ontvangen. Op deze manier kunnen bezoekers van uw website heel eenvoudig een kleine bijdrage geven voor het werk dat u doet.

Wist u dat steeds meer mensen op hun smartphone een app hebben voor online bankieren? Steeds meer kerken zien deze trend en bieden daardoor hun bezoekers iDeal aan als extra betaaloptie tijdens de wekelijkse collecte.

Crowdfunding

Effectief sponsors werven voor projecten

Crowdfunding is een term die de laatste jaren steeds vaker te horen is. Eigenlijk is het een heel ouderwets principe in een nieuw jasje. Crowdfunding betekent dat u met een grote groep mensen gezamenlijk een mooi project financiert. Voorheen werd vanaf de kansel, het podium of vanuit een kerkblad een oproep gedaan tot het doen van een gift, waarna er mensen gevonden werden die bereid waren bij te dragen aan het gemeenschappelijke doel.

Ontdek meer

Machtigingen

Ontvang periodieke giften via SEPA incasso

Een andere methode om digitaal te collecteren is onderdeel van kerkSPOT Management, namelijk via automatisch incasso.

Als gemeente ontvangt u regelmatig tienden en periodieke giften van donateurs. Zowel van leden als van niet-leden. Hoe zou u het vinden als u deze eenvoudig zelf kunt beheren? En dan op zo'n manier dat de informatie direct gekoppeld is aan uw ledenadministratie, waarbij uw leden hun machtiging(en) kunnen inzien binnen hun online profiel? En u iedere maand automatisch een SEPA Incasso bestand ontvangt, die u ter verwerking naar uw bank kunt sturen. En dat allemaal met een paar drukken op de knop!

Ontdek meer

Collecteren via de kerk app

Contantloos betalen met uw mobiel

Is daar ook een app voor? Dit is een vraag die in deze tijd logischerwijs steeds vaker voorkomt. We hebben immers bijna alles op onze telefoon staan. En het antwoord is: JA!

Het is ook mogelijk om eenvoudig te blijven geven via de kerk app "Mijn Gemeente". Wanneer u beschikt over een account kunt u bijna letterlijk met één druk op de knop uw gemeente financieel zegenen, zelfs als de collectezak er nog niet is!

Ideaal in een tijd waarin steeds minder mensen contant geld bij zich hebben, maar tegelijkertijd wel willen geven om en aan de gemeenschap waar ze zich mee verbonden voelen.

Ontdek meer

Goed te weten

Zijn er nog extra kosten aan verbonden?

  • Geen eenmalige opstart- of setupkosten
  • Een betaling via iDeal kost slechts € 0,29 per transactie
  • De kosten van een incasso kunnen verschillen (reken op ongeveer € 0,10 per transactie)
  • Geen technische kennis nodig, Mollie is volledig geïntegreerd
  • Alle transacties worden gratis uitbetaald

Naast iDeal is het ook mogelijk om website bezoekers te laten betalen via Creditcard, Paypal, Bitcoin, en Apple Pay. Mocht u meer informatie willen over het ontvangen van giften en betalingen of over kerkSPOT in z'n algemeen neem dan contact met ons op.

Meer Partners & Integraties