Nieuwsbrieven

Iedereen heeft een eigen communicatie voorkeur. Zo zijn er mensen die het liefst zelf op zoek gaan naar informatie op de website. Er zijn mensen die het fijn vinden als alle informatie naar hun toe gepusht wordt via een moderne app. Voor anderen speelt e-mail een grote rol en er is nog een kleine groep die de voorkeur heeft voor papier.

Om de doelgroep voor wie e-mail een grote rol speelt te kunnen bereiken, biedt kerkSPOT de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen.

Schrijven maar

U hoeft zich slechts over de boodschap te buigen

Waar u bij andere nieuwsbrief-software vooral bezig moet zijn met de vorm, kunt u binnen kerkSPOT simpelweg een artikel invoeren waarbij de styling van te voren vastgelegd is in een template. Op deze manier hoeft u alleen maar bezig te zijn met wat u wilt vertellen, zodat u uw boodschap er sneller uit kunt sturen.

Geïntegreerd met uw administratie

Verstuur naar iedereen of slechts een selectie

Wanneer u zowel kerkSPOT WEB als Management gebruikt wordt het onderdeel Nieuwsbrieven automatisch gekoppeld aan uw ledenadministratie. Op deze manier kunt u uw nieuwsbrief naar al uw leden sturen of naar een selectie hiervan. Maar u kunt bijvoorbeeld ook iedereen die een ticket besteld heeft voor een specifiek evenement voor- of achteraf een mail sturen.

Integratie met andere onderdelen

U hoeft uzelf niet te herhalen

Doordat kerkSPOT een geïntegreerde oplossing is, is het mogelijk om bijvoorbeeld bestaande artikelen van uw website op te nemen in de nieuwsbrief. Via eenvoudige smartTAGS kunt u daarnaast ook een verjaardagskalender, de agenda of andere content automatisch opnemen.

Eenvoudig in- en uitschrijven

Verstuur nooit ongewenste mails

U kunt bezoekers van uw website en leden van uw gemeente eenvoudig de mogelijkheid geven om zich in- of uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Na het inschrijven krijgt men een mail met een bevestigingslink waardoor u er altijd zeker van bent de nieuwsbrief gewenst is.

Nieuwsbrief builder

Wat je ziet is wat je krijgt

In kerkSPOT kunt u op twee manieren een nieuwsbrief maken. Een van de manieren is via een eenvoudige Nieuwsbrief Builder. Met deze optie kunt u zich zowel met de inhoud als met de presentatie bezighouden. Via de alom beproefde WYSIWYG methode kunt u uw nieuwsbrieven opmaken en versturen.

Sjablonen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een tweede manier om een nieuwsbrief op te stellen is door een sjabloon waardoor u alleen hoeft bezig te zijn met de content.  Het is mogelijk om meerdere sjablonen te maken zodat u ook verschillende soorten nieuwsbrieven kunt versturen. Uiteraard wordt iedere kerkSPOT omgeving al uitgerust met een goed standaard sjabloon.