Ontdek de voordelen van kerkSPOT voor uw gemeente

In de kern is kerkSPOT opgericht om dienstknechten van God vrij te maken en te ontlasten zodat zij meer tijd over houden. Tijd voor zowel hun bediening als tijd om zichzelf in te sluiten in de binnenkamer met God. Software is hierbij een middel om het een en ander te vereenvoudigen waardoor bepaalde taken sneller verricht, en eventueel gedelegeerd, kunnen worden.

1. Doorontwikkeling

Regelmatig (kosteloos) nieuwe uitbreidingen

Herkent u dat? U heeft een website, deze wordt wel met een bepaalde regelmaat onderhouden maar loopt vast wat betreft de doorontwikkeling. Of er zijn ontwikkelingen op een ander vlak waar u iets mee moet. Met kerkSPOT heeft u als het ware fulltime developers in dienst die continu functionaliteiten toevoegen en verbeteren! Er is bewust gekozen voor een abonnementsmodel, dit stelt ons in staat om op een goede manier ondersteuning te kunnen geven aan de grote groep Kerken & Gemeenten die we mogen dienen.

Continue wordt er gewerkt aan nieuwe onderdelen binnen kerkSPOT, dit omdat de actuele ontwikkelingen hier om vragen of omdat er vanuit onze abonnees vraag naar is. Wanneer een onderdeel klaar is wordt deze kosteloos ter beschikking gesteld aan al onze abonnees. Wat concreet betekent dat u naarmate de tijd verstrijkt steeds meer waar voor uw abonnement krijgt!

2. Inspraak

Vertel ons uw behoeften en wij gaan op zoek naar oplossingen

kerkSPOT is ontwikkeld om de lokale kerk te ondersteunen, om die reden komen we graag in gesprek met onze abonnees om te horen wat er zoal leeft. We zoeken graag problemen op om vervolgens te onderzoeken hoe wij die last lichter kunnen maken. Een abonnee wordt deel van de kerkSPOT familie en binnen die community kan iedereen zijn of haar behoeften en knelpunten kenbaar maken. Doordat we dat als groep doen ontdekken we ook wat er in brede zin leeft. Wij gaan vervolgens op zoek naar een goede oplossing voor de punten die hier uit komen. En mocht die oplossing nog niet bestaan dan zullen we hem ontwikkelen en beschikbaar maken voor iedereen.

Uiteindelijk gaat het er om dat wij de lokale kerk helpen, en daarbij horen we graag hoe wij u van dienst kunnen zijn.

3. Synergie

Een plus Een = DRIE

Zoals u kunt zien bij "Mogelijkheden" bestaat kerkSPOT uit een aantal onderdelen. Deze onderdelen zijn los van elkaar erg nuttig, maar wanneer deze onderdelen samen als eenheid ingezet worden komen er veel meer mogelijkheden aan de oppervlakte. Dit komt doordat de verschillende delen (kerkSPOT WEB, Management, Connect en de App) elkaar op een bijzondere manier aanvullen. De eigenschappen van de een versterken deze bij de ander. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

4. kerkSPOT is een bediening

En dát maakt een wereld van verschil

kerkSPOT is een bediening, en dat heeft tot in het kleinste detail invloed op de dingen die we doen. We worden bijvoorbeeld niet gedreven door winst of groeizucht maar door liefde en hebben daarbij de Grote Opdracht als doel voor ogen. We hoeven geen investeerders tevreden te houden en zijn ruim 10 jaar geleden als bediening begonnen met slechts 200 euro op zak en een verlangen dat groter was dan onze angst. En tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen!

Wij rusten u als kerkelijke gemeenschap zo goed mogelijk toe, zowel technisch als qua kennis, zodat u kunt werken aan ons gemeenschappelijk doel. Wij zien niets liever dan een samenleving vol vrije, gelukkige mensen. En wij geloven dat de gemeente daar een belangrijke rol in te vervullen heeft omdat blijvende transformatie bij Christus begint.

Samen kunnen we de plek waar we zijn geplaatst mooier achterlaten dan we haar aangetroffen hebben. We mogen opstaan en schitteren!

5. Betaalbaar

Ook financieel houden we ons doel voor ogen

Het doel van kerkSPOT is om alle Kerken & Gemeenten van Nederland te dienen. Dit vertaald zich ook in de kosten. Normaal gesproken kunnen de investeringen voor goede systemen tot in de tienduizenden euro's oplopen, uiteraard geheel afhankelijk van wat uw wensen zijn. Daarnaast betaald u in veel gevallen dan ook nog een flinke bijdrage per maand en per user voor hosting & onderhoud.

Wij vinden dat als we marktconform zouden handelen, we ons doel voorbij schieten. Kerken hebben een belangrijke maatschappelijke functie. We zijn met z'n allen ambassadeurs van de Allerhoogste en mogen ons (net als Jezus) uitstrekken naar een wereld in nood. Om die reden hebben we de maandelijkse kosten zo laag mogelijk gehouden, zodat er voldoende bronnen over blijven voor de Missie. Want dáár gaat ons hart naar uit!

6. Online Support

Komt u ergens niet uit, wij staan u altijd bij

Via internet heeft u toegang tot onze kennisbank die boordevol artikelen en video's staat. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht bij ons online supportteam met alle vragen die maar iets met kerkSPOT te maken hebben. Dit kan van technische aard zijn, maar het kan ook zijn dat u graag wilt dat we inhoudelijk met u meekijken. Indien gewenst is het ook mogelijk dat we in het begin zo nu en dan met u meelopen in de integratie van uw omgeving. Zo kunnen we u gaandeweg van tips en feedback te voorzien. U staat dus nooit alleen en kunt altijd rekenen op een professionele achterhoede die u met raad en daad bijstaat.

7. Altijd beschikbaar

Al uw hosting uitbesteed en 24 uur per dag beschikbaar via internet

kerkSPOT wordt volledig gehost in de cloud. Dit is een verzamelnaam voor een groep computers op internet die er gezamenlijk voor zorgen dat informatie beschikbaar blijft. Wanneer u een abonnement op kerkSPOT neemt kunt u in de meeste gevallen direct van start! U kunt overal waar u internet toegang heeft, uw kerkSPOT beheren, onderhouden en benaderen. Hierbij streven we ernaar alle grotere browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Firefox) te ondersteunen.

Veiligheid en backups
Er worden regelmatig backups gemaakt van de server waar kerkSPOT op draait. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat er geen informatie verloren gaat op het moment van bijvoorbeeld een crash. Verder wordt kerkSPOT gehost in een goed beveiligd datacenter, met een (voor de kenners) eigen glasvezelring. Daarnaast is het datacenter waar kerkSPOT gehost wordt een groene en CO2 neutrale omgeving (met een PUE van 1.3) waarbij alle energie opgewekt wordt uit waterkracht. Op het moment dat de netspanning zou wegvallen wordt dit opgevangen door o.a. noodstroomgeneratoren die tot maar liefst 48 uur zonder ingrijpen dienst kunnen doen.